HuurrechtExpert

Huurrecht@ctueel

Publicaties

Al enige jaren schrijft mr Piet van der Sanden voor Huurrecht@ctueel, de gratis nieuwsbrief van SDU Uitgevers, die elke 14 dagen verschijnt. In deze rubriek verzorgt hij de rubriek Vraag & Antwoord waarin vragen uit de praktijk van alledag worden behandeld.

Je vindt deze artikelen nu ook op deze website. Ik hoop je daarmee een plezier te doen

Reeuwijkse senioren verzoeken verbetering woningwaardering

Publicatiedatum: 16-05-2019

De vraag in deze rubriek is dit keer gesteld door een Bewonerscommissie van senioren in Reeuwijk: bewoners van Ravenhorst, Vrijhoef en De Schouw. Na een degelijk en waterdicht betoog vragen zij de ministers Ollongren en De Jonge om spoedige verbetering van het woningwaarderingsstelsel met betrekking tot zorgwoningen. Want dit stelsel deugt niet meer. En lichtzinnige toepassing van de 35% puntentoeslag voor ‘zorgwoningen’ kan deze woninkjes manipuleren naar de geliberaliseerde huursector. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Lees het hele artikel


Woonwaarderingsstelsel 1-10-2015

Publicatiedatum: 19-06-2015

Als verhuurder streef je naar een redelijk rendement. En als huurder wil je niet te veel betalen. Voor informatie over woningwaardering kunnen zowel verhuurder als huurder huurcommissie.nl raadplegen. Daar staan alle regels en uitleg met betrekking tot woningwaardering en huurprijzen.
In dit artikel aandacht voor de wijzigingen die op 1 oktober 2015 ingaan.

Lees het hele artikel