HuurrechtExpert

daar word je wijzer van

Huurrechtexpert mr Piet van der Sanden

Ik ben Piet van der Sanden, initiatiefnemer van HuurrechtExpert.nl. In het dagelijks leven adviseer, schrijf en doceer ik over huurrecht. Daarnaast ben ik (part time) bedrijfsjurist bij Woningcorporatie Mozaïek Wonen in Gouda. Ik ben lid van de redactie van ‘WR, tijdschrift voor huurrecht’. Ik ben ook voorzitter van de Stuurgroep van de Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland waarbij 24 woningcorporaties met zo'n 245.000 woningen - zijn aangesloten.  

Piet van der Sanden HuurrechtExpert |foto door Marjan Versteegen foto:Marjan Versteegen

Als jurist is mijn missie: bijdragen aan emancipatie van de consument en aan het oplossen van belangentegenstellingen. Daarbij zoek ik eerst zakelijk naar de kloof (voor de duidelijkheid) en vervolgens naar de brug (voor vrede en voorspoed). In die vondst schuilt soms iets nieuws: vooruitgang, hoop ik dan.

In de afgelopen jaren ben ik een vertrouwd gezicht geworden bij woningcorporaties. De cursussen over huurrecht geef ik van Sittard tot Grou en van Stadskanaal tot Middelburg. Gerenommeerde instellingen als SDU Uitgevers, de Vastgoed Business School, Kjenning en Beroepsopleiding Makelaars B.V. schakelen mij regelmatig in voor het geven van cursussen. Met deze verschillende werkzaamheden voel ik mij als een vis in het water. En dat maakt dat ik als huurrechtexpert breed inzetbaar ben.

Meer weten over mij of mijn inzetbaarheid?
Neem dan eens vrijblijvend contact op. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen.

 

Piet van der Sanden profielfoto

foto: Marianka Peters

Vanuit hun thuisbasis realiseren mensen hun veiligheid en hun ontplooiing. Het ‘hoofdverblijf’ typeerde de Hoge Raad in 1880 al zo fraai als ‘de zetel van ons fortuin‘ In alle gedragingen, die we samenvatten onder de noemer wonen, gaan heftige emoties en ontelbare belangen schuil. Dat frappeert mij al decennia.